Det finns många anledningar till att skaffa ett par bra hörlurar, men det finns en del olika modeller att välja mellan. Här är några tips på saker som är bra att tänka på.

Oavsett om du använder dina hörlurar för att konsumera podcasts, ljudböcker eller musik så förhöjs upplevelsen med ett par riktigt bra hörlurar med hög kvalitet som ger bra ljud. På marknaden finns det många olika sorters hörlurar: in ear som sitter i örat, on ear som sitter på örat och over eller around ear som täcker hela örat. Det kan vara svårt att veta exakt vilka du ska köpa, så här kommer en kort genomgång av några av de vanligaste hörlurarna.

”Det finns olika tekniker för att hörlurarna ska hålla ute ljud, men det som de flesta har gemensamt är att man med hjälp av den inbyggda mikrofonen som finns i hörlurarna, uppfattar ljudet utifrån och kan filtrera höga ljud och därmed justera signalen”

Brusreducering

Att stänga ute ljudet av din omgivning passar bra för dig som behöver fokusera på ditt arbete eller vill isolera dig från omvärlden och slukas upp av det som du lyssnar på. Då kan det vara värt att investera i ett par brusreducerande hörlurar. Det finns olika tekniker för att hörlurarna ska hålla ute ljud, men det som de flesta har gemensamt är att man med hjälp av den inbyggda mikrofonen som finns i hörlurarna, uppfattar ljudet utifrån och kan filtrera höga ljud och därmed justera signalen. De brusreducerande hörlurarna kommer i olika modeller och finns som trådlösa såväl som icke trådlösa.

Trådlösa

För dig som vill känna dig helt fri från sladdar och trassel så finns det trådlösa hörlurar som kan parkopplas via bluetooth. Dessa typer av hörlurar är extra populära bland sportiga människor. Det finns två varianter av trådlösa hörlurar där den ena kopplar samman hörsnäckorna med en sladd och den andra är helt utan sladd och sitter i örat.

Till gamern

Ett headset passar den som gamear eftersom ett sådant ger bra ljud, men också har en mikrofon så att det går att kommunicera med andra spelare. Väljer du en trådlös variant så se till att batteritiden är lång så du kan spela länge.