Bränder i hus och hem är inte ovanligt, och tyvärr orsakas de ofta på grund av att man använt sig av elektronik som är av bristande kvalitet. Folk faller för det billiga priset och ser förbi riskerna vilket leder till olyckor. Att köpa riktiga produkter är en enkel och prisvärd säkerhet.

Något som blivit allt mer populärt under de senaste åren är att köpa teknik och andra prylar direkt från Kina via olika tjänster på nätet. Tyvärr håller inte alltid dessa produkter särskilt hög kvalitet utan man riskerar att utsätta både sig själv och andra för fara. Piratkopierade och privatimporterade mobilladdare har överlag varit en av de produkter som synts mest i media. Om du går i tankar att köpa en ny är det mycket säkrare att handla av en återförsäljare som har testade och högkvalitativa produkter, till exempel via https://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/laddare/mobilladdare/index.html. De säljer enbart produkter som är CE-märkta, vilket är ett viktigt kriterium för all elektronik.

Fuska inte med mobilladdaren

Inte allt för sällan pryds löpsedlarna av förstörda villor och familjer som förlorat allt de äger och har på grund av olyckor orsakade av elektronik. Tyvärr är mobilladdaren en av de största bovarna i dramat, mycket på grund av att det är ett så pass vid använt tillbehör som finns i de allra flesta hem. Nu har det dock börjat spridas varningar från olika håll gällande just mobilladdare och att man ska vara försiktig med vad man köper för någon. Varningarna kommer från flera aktörer, allt från räddningstjänsten till Elsäkerhetsverket. Det är viktigt att ta varningarna på allvar då olyckorna är mycket vanligare än vad man kan tro. Ett exempel på vad som kan hända går att läsa i Expressen. I det uppmärksammade fallet gick laddaren av i två delar och gjorde den strömförande. Livsfarligt med andra ord. Lyckligtvis klarade sig alla utan några bestående skador.

Elektronik att vara försiktig med

  • Mobilladdare
  • Hoverboards
  • Datorladdare