Vad behövs för att lyckas med ett större event egentligen, och hur mycket kostade årets fest, Nobelfesten?

När det sker ett större event är ljudet givetvis viktigt, för den som talar, sjunger eller modererar. Det är även viktigt med bra digitala hjälpmedel för koordination och incheckning, reception och liknande. Med Meetit får du hjälp med att hålla konferenser, event och andra evenemang ordnade och enkla att sköta.

Stort event förenklas av digitala hjälpmedel

Ett stort event som ingen lär ha missat, i alla fall inte pratet om klänningar och prominenta gäster. Vi skriver såklart om Nobelfesten som gick av stapeln för ungefär en vecka sedan i Blå halen, i Stadshuset i Stockholm. På ett sådant evenemang är digitala hjälpmedel och bra ljudsystem a och o, samt ordentlig planering och koordinering. Men hur mycket gick egentligen festen på?

Hur mycket kostade Nobelfesten?

I en artikel i SVT går det att läsa om hur 1 300 gäster samlades i Blå hallen för att fira årets pristagare och delta i en riktigt glamourös fest, kanske den glamourösaste i Sverige? Tillställningen är inte gratis, den väntas kosta miljontals kronor. I siffror kan den totala summan fördelas mellan följande, med prisexempel från förra året:

  • Nobelpriset: 45 miljoner kronor
  • Ersättning till prisgrupperna: 27,1 miljoner kronor
  • Administration med mera: 15,1 miljoner kronor.
  • Nobelveckan i Stockholm och Oslo: 15,3 miljoner kronor

Det ger om något en fingervisning om hur mycket festen för i år kommer att landa på prismässigt.

Nobeldagen är uppdelad i tre delar med prisutdelning i Konserhuset i Stockholm, vilket skett på samma sätt sedan 1926. Därefter får pristagarna en medalj och kungen samt en prissumma på motsvarande 9 miljoner kronor. Sedan sker nobelbanketten som är en fyra timmar lång sittning i Blå hallen, i Stockholms stadshus. Den tredje delen är festen efteråt med dans, pompa och ståt. Mer om detta går det att läsa om i denna artikel från Expressen.